Nexus | Nexus legt Belgische hoofdtrainer vast
855
post-template-default,single,single-post,postid-855,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Nexus legt Belgische hoofdtrainer vast

SCHIEDAM – Nexus is er in geslaagd om een opvolger te vinden voor de afgezwaaide hoofdtrainer Bertjan Bron. De 49 jarige Mario Bernard uit Zwijndrecht (België) zal volgend seizoen de scepter zwaaien over de selectie van de Schiedamse korfballers. Bernard is een bekende in de Belgische korfbalwereld en is met 30 jaar ervaring in het trainersvak al door vele korfbalwateren gewassen. Naast het trainerschap heeft Bernard ook verschillende bestuursfuncties bekleed, zowel binnen een vereniging als bij de Belgische Korfbalbond. De laatste jaren was Bernard betrokken bij Sikopi, een club uit Antwerpen.

Op zoek naar nieuwe uitdagingen -buiten de landsgrenzen- kwam Bernard Nexus tegen. Zowel Nexus als Bernard waren meteen enthousiast. Bernard: “de gesprekken met Nexus waren heel positief. De club bestaat uit een enthousiaste groep mensen die de vereniging naar een hoger niveau willen tillen en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Ook de gedrevenheid en de mooie accommodatie zijn een fijne plus.” Noah Poppelier, die samen met Jordy Majoor de gesprekken met Bernard voerde, was ook meteen enthousiast: “Mario is gemakkelijk in de omgang en heeft een goede visie op het korfbalspel. Hij ademt als het ware korfbal en wij bieden hem graag de kans om eens buiten de landsgrenzen aan de slag te gaan als hoofdtrainer.”

Nexus en Bernard hebben een contract afgesloten voor 1 jaar, met de intentie om daar minimaal nog een jaar aan vast te plakken. Naar alle waarschijnlijkheid begint Bernard met Nexus op het veld in de 3e klasse en zal er in de zaal op 2e klasse niveau geacteerd worden. Naar verluid volgt daar eind deze week duidelijkheid op wanneer het KNKV bekend zal maken hoe de eindklassering in de abrupt gestopte zaal- en veldcompetitie bepaald zal worden. Het is al wel duidelijk dat de korfballers dit seizoen niet meer in actie zullen komen.